En korg full med....

När jag firade mig för några dagar sedan så fick jag en massa fina presenter. Smycken, presentkort, behandlingar och denna jacka. Och just som jag bestämt mig för att sluta med sötsaker så fick jag en korg fullproppad med bakgrejer :).
 
Jag får helt enkelt se till att baka för fullt nu under julledigheten och bjuda nära och kära på gott.
 
Det var sjukt mycket grejer i korgen, jag har numera två våningar i skafferiet fyllda med bakgrejer.
 
 

27 år

Ja det känns konstigt att skriva den siffran. Men samtidigt känns det bra då jag inte känner att livet springer förbi utan att jag åstadkommit något. Jag har fått en underbar dotter och familj och älskar mitt jobb.

Jag kommer egentligen firas imorgon men en födelsedags lunch med J blev det av. Vi åt god libanesisk mat och jag fick så fina presenter av min fina vän.

 

 

 

Handdukar från Missoni och ring från MBMJ

 

 

 


Kuddarna är på plats

Hämtade ut mina fina kuddar idag och de passar perfekt i våra soffor. Kunde inte blir mer nöjd. Den senaste tiden har jag blivit allt mer intresserad av inredning och nu är jag på jakt efter ett mindre sidobord, kanske i mässing.
 
Varje kudde är unik och ingen är den andra lik då de är handgjorda.
 
 
 

Dagens detalj

 

Min favoritring just nu, kanske blir det en till snart?


Mimou

Efter mycket om och men vad gäller kuddar till soffan så har vi äntligen kommit överens om dessa från Mimou. Vi har ännu inte fått de då vi beställde direkt i butik, men jag ser fram emot att få dekorera soffan med dessa.

Vi beställda fyra kuddar men nu när vi har dessa så kan man eventuellt köpa lite fler i andra färger som matchar. Du hittar dessa på hemavdelningen på NK.

 

 

 

Tyget är i silke och fint trasmatte liknande tyg. Kommer passa perfekt till vår mörka soffa.

 

 


Bluffmail Swedbank

Är det såna här mail som folk går på när de ger bort sina inloggningsuppgifter? Från [email protected]


Chokladkola

I helgen när det var min tur att gå upp med dottern så passade vi på att baka lite chokladkola för första gången. Jag gick efter ett random recept på nätet och det tog inte lång  tid att tillaga kolan. Det enda som var lite pyssligt var att slå in kolorna i bakpapper, men det är så mycket finare att slå in de så det var värt det.
 
 
 
 
 
Recept:
 
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl socker
4 msk kakao
100 g smör
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. När det börjat koka sänk värmen lite och låt det få puttra på ugnen medans du rör om då och då. Enligt receptet skulle man låta den koka tills 120 grader, men jag skulle nog säga att runt 30-40 min på spisen. Man kan ju även göra kultestet om man är osäker, häll över lite smet i kallt vatten och om du kan ta upp och forma smeten som en liten kula så är den klar.
 
När du sedan häller över smeten i en form med bakplåtspapper så låter du det få svalna ned innan du lägger in i kylen i ett par timmar, gärna över natten. Sedan skär du i 2x2 cm bitar och slår in i bakplåtspapper. Tada!
 
 
Goda och chokladiga, det är väl tur att jag började med sockerförbud idag för annars hade dessa försvunnit ganska snabbt.
 
 
 

Klipp klipp klipp

I helgen försökte vi få håret på Z klippt hos frisören. Hennes hår är så fint men vi har insett att hon är alldeles för liten för den kalufsen. Det går inte en dag utan att hon får komplimanger för sitt hår men om vi ska se det ur hennes perspektiv och vad som är bekvämast för henne så är det kort hår som gäller.

Självklart totalvägra hon hos frisören så dagen efter tog jag saken i egna händer och klippte henne här hemma. Eftersom hon har lockigt hår gjorde det inget att det inte blev så jämnt. Om jag ska vara ärlig så var det lite smärtsamt att slänga allt hår, kändes som en del av henne. Men jag behöll en fin lock som minne, och Z har inte ens brytt sig om att vi klipp henne. Men visst är det ovant med hennes lilla tantfrisyr :)

 

 


Föräldrar på besök

Mina föräldrar kom förbi en sväng idag och då passade även svärisarna att komma hit en sväng. Tack vare att maken fått en låda från jobbet med italienska delikatesser så kunde jag plocka ihop ett bord med massa gott på.

Efter önskemål från lillan så fick hon följa med svärisarna hem och då passar jag och maken på att gå på bio. Vi får se om det blir vår första barnfria natt.

 

 

 


Dagen i bilder

Jag och J blev lite smått frustrerade när vårt favoritfik var fullt och fick snällt nöja oss med ett annat.
 
 
 
Favoritkoftan från Zara åkte på idag.
 
 
 
 
På väg hem stannade jag förbi Gateau och köpte med mig pepparkaksdeg som de bakat själva. Till helgen blir det att baka chokladkola och pepparkakor med lilltjejen.
 
 
 
Två lussekatter fick följa med hem till mig och maken.
 
 

Pyssel & Paket

Hur kul är det inte att slå in och pyssla på paket och göra de fina? Jag (med hjälp av lillan) har slagit in några av årets paket som ska både ges bort och behållas. Gillar inte att slå in i vanliga kartonger som man får från själva butikerna, blir mer personligt när man köper något fint papper och slår in för hand.
 
Jag fick hindra henne från att slita upp paketen, hon är löjligt förtjust i  paket. Jag undrar vem hon fått det från....
 
 

Tipp tapp....

Min första Lucia med dottern på förskolan. Tyvärr blev det inte riktigt som planerat. Just när de börjar sjunga och vi hade kameran redo så tog hon av sig tomtekläderna och grät efter mamma. Till slut fick vi ändå några fina kort och jag ska strax bege mig till jobbet.


Fint från Zara

Min favoritbutik när det kommer till barnkläder är definitivt Zara. Helt ok priser och superfina plagg som oftast är av bra kvalité. Normalt sett brukar jag inte ha klänningar på Z men då och då blir det någon fin sak från Zara. Så länge det är av bekvämt material och som hon kan röra sig i funkar det för oss.
 
 
 

Cajsa Warg

Ikväll var jag på Cajsa Warg med jobbet och lagade tre rätters middag. Vi blev indelade i tre grupper och jag hamnade i förrätts gruppen.  Utan att vara partisk så måste jag nog säga att vår förrätt var det godaste. I övrigt är Cajsa Warf butiken ett måste för mig att numera besöka då de har underbara varor av bra kvalite och lite annorlunda råvaror än de man brukar hitta i närmsta ica butik.

 

 

 

Jordärtskocksoppa med bacon, ost, egen rostad lök och gräslök. Den var riktigt god och tillbehören gjorde soppan komplett, ska definitivt lagas fler gånger.

 

 

 

Vildsvin från Dalarna med svamprisotto och tomatsallad. Ganska gott kött och helt okej risotto.

 

 

 

Chokladmousse med lakritsmaränger och blåbärskompott med lite olivolja. Jag var dock lite tveksam till oljan och även om den inte kändes av så var det konstigt att äta efterrätt närman såg oljan.

 

 


Chanel top 3

Mina favoriter just nu från min nagellackshylla, lite otippat för att vara mig då jag inte var så förtjust i mörkare färger på naglarna förut. Men man får väl ångra sig :)
 
Fina färger som piggar upp vilken outfit som helst. Men ska jag vara ärlig så är det inte något speciellt med dessa lack. Jag tycker att färgerna är snygga (ja flaskorna också) och jag har en konstig böjelse då jag inte vill blanda in andra flaskor och märken. Det är väl tur det att Chanel fortsätter att ta fram en massa snygga färger då.

Min kväll

Maken är iväg på julbord så jag och lillan fick en kväll tillsammans. Jag hade köpt lite gott att äta framför tvn och ha en minispa kväll. Planerna blev dock ändrade och jag fick dela min mat med dottern i all hast, men njuter av min kaffe som jag nu får drick ifred då hon just somna här bredvid. Jag älskar kvällar som dessa då jag får ta ett varmt bad, måla naglarna ifred och sitta med en kopp kaffe framför tvn. 
 
 
Skönt att ibland strunta i att laga mat och bara köpa med sig lite smått och gott.
 

Hallå där...

Jag kände för en nystart och fick min fina vän J att designa en ny blogg. Den blev helt och hållet i min smak och jag kunde inte vara mer nöjd. Likt min förra blogg kommer detta vara en salig blandning mode, mitt liv som mamma, min väg uppåt i karriären och allt vad det innebär.
 
Enjoy!
 
 

RSS 2.0